Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2012 19:20 - The most impressive movies (Един от най-интересните филми)
Автор: apologetic Категория: Хоби   
Прочетен: 7809 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 05.01.2013 13:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Vidas privadas 2001 e един от най-интересните филми, които човек може да гледа. Но никак не си въобразявайте, че интереса прозлиза от  баналната и още праисторическа едипова сага на инцеста. В една от най-забележителните сцени, когато главния герой убива баща си осиновител, за който той не знае, жертвата в предсмътните си думи се аргументира, че винаги е искал да има син, който той всъщност никога  нямал.
И това е най-главния извод във филма: не можеш да имаш нещо, което не е твое и никога няма да ти принадлежи, колкото и лъжи да изговориш, защото в този миг и чуждото и твоето съзнание крещят, че това е невъзможна мисия.
Някой може да види във филма гротеска, но това не е грозно стечение на обстоятелствата, а просто път, в който две близки души се срещат и се лекуват взаимно макар и по един неосъзнат и грешен път.
Нима няма дори капка красота и в грозното. Уви дори искаме да се заблудим, там няма красота, няма и хармония - там има само дисонанс, но когато дисонасите на живота ни големи, ние търсим по малките и слабите дисонанси, за да се залъжем, че живеем по-добре.
Ето това е филм, който може да тръшне всяко едно съзнателно същесто в размисъл - дълбок до мозъка на костите му, до шеметното главозамайване на абсурда.

Los aires dificiles
Този филм е емблематичен с елементарността, която убива. Млада жена има неблагоразумието да дели двама братя за свои любовници, като не се свени да споделя с тях точните размери на тяхната мъжка любов и закономерно става непряка причина за смъртта на един от тях, тикнат към проспастта на отчаянието и наркотиците.
Същият е и случая когато млада жена бива поканена от нейна приятелка на кафене в хотел, без да подоозира, че собствената й приятелка работи като проститутка, в резултат на което бива застреляна, затова че отказва да обслужи клиент и неподозирайки че е компаньонка на нощната смяна на свойта приятелка, която разбира се остава мълчалива (но не и гузна) до края.
Ето защо най-невинния и непроследим убиец е елементарността- собствената, която можем да контролираме и чуждата.

Carmen 2003
Кармен е жената, която си срещнал и която желаеш, но тя е твоят край. Във филма се разказва за живота на лейтенант, влюбен безнадеждно в най-красивата жена, която имат мсички мъже. И аз не съм мислил, че има подобни същества, но те винаги се навъртат, готови за своите жертви. В главните роли играят Paz Vega и  Leonardo Sbaraglia.

The words 2012  е съвременна драма за неталантлив писател, изпаднал в нерадостната клопка на плагиатството. В главните роли Зое Салдана, Джереми Айрънс и Брадли Купър. Изводът от филма - понякога хората увлечени да описват живота с думи, обичат повече думите, отколкото самия живот, отколкото самата любов и самите обекти на тяхната любов. Дори кражбата на чужд живот не е по-голямо престъпление от обичта към думите.Все пак крайжбата на чежд живот е огорчаващо черна, тежаща за цял един живот. Разбира се такива хора се познават в ежедневието, защото живота е пълен с тях. Хора достатъчно несигулни, за да предпочетат чуждите проблеми през своите, стоящи за решаване.

Solomon Kane 2009 в главната роля с Джеймс Пюрфоа показва драматичната среща на всеки човек със своите демони и ангели в неговия сетен час, изправен пред смъртта. Действието се развива през 1600 година в Африка и Англия.

Параисос Артифисиаис (Paraisos Artificiais 2012) разказва за живота на двама бразилски братя, изгубили своя баща по време на гмуркане. Това променя целия им свят и те посягат към наркотиците. Филмът показва живота на големия брат след излизането му от затвора и престоя му в Холандия и Бразилия, както и проблемите на по-малкия брат.
.
Carandiru е бразилски филми за най-големия и пренаселен затвор в Бразилия -Caradiru, унищожен през 2002 година от властите чрез взривяване. Филмът е създаден по истински случай и остава в историята като най-кървавата саморазправа на властите с понеклите да се вдигнат на бунт затворници срещу лошите условия в затвора и пренаселеността. Животът в затвора е представен с разказите на затворниците пред лекаря на затвора, който се опитва да спре епидемията от СПИН.

Cracks 2009
В една сага за учителството е разкрит трудния път на млада учителка в девичи пансион. От едно спокойно място за усамотение и покой, училището ще се превърне в арена на неподозирани страсти.

Tesis 1996 представя живота на трима студенти по кинематография, всеки от които е отдаден по различен на своята страст към изкуството да се правят филми. Студентката е интерес на внимание на двама нейни колеги, приемащи по различен начин жестокостта - единия харесва плашещите символи, музика, филми и плакати, а другия реално практикува терор в своето ежедневие. В ролята на кръвожаден убиец играе Едуардо Нуриега
Harem Suare 1999 и Intacto - ужасни филми.









Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2702371
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3730
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031